Mosterd De echte Belgische mosterd

Mosterdveld
Mosterdzaad
Logo Camp's
Moutarde Camp's
Gecertificeerd RL

Gecertificeerd RL

De keten in het kort

We telen 100% Belgische regeneratieve mosterd voor mosterdmakerij Camp's, een Belgische specialist in pickles. Hun droom was altijd al om 100% Belgische mosterd te maken, samen met lokale ondernemers en landbouwers.

Want moet mosterd wel uit Dijon komen ?

In België wordt mosterd vooral in de herfst geteeld als groenbemester: het bedekt de bodem, houdt mineralen vast en brengt organische stof aan. In die periode kleurt het onze velden felgeel.

Samen met Camp's gaan we de uitdaging aan om traditionele mosterd terug op uw tafel te brengen !

CultivAé
CultivAé
CultivAé
CultivAé
CultivAé
CultivAé
CultivAé
CultivAé
CultivAé
CultivAé

De etappes in de keten

Trekker icon
Boer op zijn veld

Onze landbouwers

Mosterd wordt vaak gebruikt in groenbedekkers. Wij telen het hier in het voorjaar om mosterdzaden te oogsten.

Silo icon
Trekker icon

Coöperatie CultivAé

De mosterdzaden worden geleverd aan de coöperatie. Voor ze naar de mosterdmakerij gaan voor verwerking worden de zaden gedroogd, opgeslagen en gesorteerd. Mosterd is ook een krachtig allergeen, daarom worden onze installaties altijd zorgvuldig gereinigd voor en na de verwerking van de zaden. Op die manier vermijden we elk risico op contaminatie.

Flessen icon
Moutarde Camp's

De mosterd

Een pot mosterd bevat olie, azijn, zout, kurkuma en mosterdzaad. De mosterd uit Dijon is bekender dan de Belgische. Toch maakt Camp's, een klein familiebedrijf in Oudenaarde, heerlijke pickles en mosterd met zaden van eigen bodem !

Ce site utilise des cookies

Nous utilisons des cookies pour assurer le bon fonctionnement du site. Vous pouvez consulter nos mentions légales et notre politique de confidentialité pour plus d'informations.

Accepter les cookies Paramétrer les cookies