De voedselketen
Strategisch gelegen nabij talrijke verwerkers bouwen wij aan vertrouwensrelaties tussen landbouwers, agronomen, opslagbedrijven, verwerkers, ambachtslieden en ondernemers die zich inzetten om anders te produceren met het oog op het regenereren van onze bodems, de ecosystemen en onze planeet.
Zorg voor de bodem
Door meer humus op te bouwen en het bodemleven te versterken, ontwikkelen we bodems die rijk zijn aan organische stof en beter bestand zijn tegen wateroverlast en droogte.
Telen
In dit levendig ecosysteem hebben zich al meer dan honderd landbouwers bij ons aangesloten. Zij telen gewassen die dankzij regeneratieve landbouw alle voedingsstoffen en omstandigheden krijgen om optimaal te groeien in een natuurlijk evenwicht.
Oogsten
We garanderen kwaliteitsgranen, onder optimale omstandigheden geoogst om te voldoen aan de hoge technische eisen voor menselijke voeding.
Sorteren en kalibreren
Voordat de producten naar de verwerker gaan, worden ze zorgvuldig gesorteerd, gekalibreerd, gedroogd en gepeld. CultivAé beschikt over een sorteercentrum voor de verwerking van de granen.
Transporteren
We leveren granen aan onze verwerkers binnen een straal van 160 km rond de coöperatie. Al onze transporteurs zijn gecertificeerd voor voedseltransport.
Verwerken
Onze granen worden vervolgens verwerkt door onze gespecialiseerde partners, die elk hun expertise inzetten om ze te verwerken in diverse producten: mout, meel, plantaardige melk, mosterd, olie...
Proeven
Met hun expertise maken onze ambachtelijke partners en verwerkers 100% Belgische voedingsproducten.
Door de teelt op levende bodems, zijn onze producten rijk aan voedingsstoffen. Dankzij het vakmanschap van onze partners zijn de producten van een superieure kwaliteit die onze klanten een bijzondere smaakbeleving bieden.
Certificeren
Door de certificering van onze productieprocessen garanderen we dat alle basisgrondstoffen zijn geteeld volgens regeneratieve landbouwmethoden.