Brouwgerst Belgomalt #Pure Local
De keten in het kort
98% van de brouwgerst die Belgische brouwers gebruiken komt uit het buitenland. Dat willen we veranderen door brouwgerst in eigen land te telen en tegelijk onze landbouwbodems te regenereren. Zo ontstond de Pure Local-keten !
Ons doel is dubbel : we herstellen de band tussen alle ketenpartners (landbouwers, agronomen, opslagbedrijven, mouters en brouwers) én we produceren 100% Belgische en regeneratieve mout die meer koolstof opslaat dan uitstoot. Laten we fier zijn op onze écht Belgische bieren !
Download de informatiefiche













De etappes in de keten

Teelt van brouwgerst
De brouwgerst wordt geteeld door 80 landbouwers volgens de principes van regeneratieve landbouw. Ze worden begeleid door onze agronomen die optimale technische kennis en teelttrajecten hebben ontwikkeld om kwaliteitsgranen aan brouwers te leveren.

Coöperatie CultivAé
De gerst wordt geleverd aan de coöperatie CultivAé, die de granen opslaat, sorteert en kalibreert voordat ze naar mouterij Belgomalt in Gembloux worden gebracht, op 15 km afstand. De landbouwer ontvangt een eerlijke prijs voor zijn product én voor zijn inspanningen om landbouwtechnieken aan te passen.

Mouterij Belgomalt
Bij aankomst tillen de meester-mouters de gerst naar een hoger niveau. Ze laten haar kiemen en ontsluiten het volledige brouwpotentieel : de kunst van het mouten !

Brouwers
We zijn fier om samen te werken met 20 brouwerijen en distilleerderijen die de ethische en duurzame keuze maken om hun bieren te brouwen met echt Belgische en regeneratieve mout.

Partner-brouwerijen












