Biologische spelt De Belgische biobloem





Gecertificeerd BIO
De keten in het kort
We telen Belgische biologische spelt voor bakkers en verwerkers die hun brood en koekjes willen maken met zuivere bloem, zonder additieven of conserveringsmiddelen !
Spelt zit in de lift en vormt de basis voor een steeds gevarieerder assortiment broden. Van oudsher geteeld in minder productieve gebieden, krijgt het nu een ereplaats vanwege de beter verteerbare en minder allergene gluten.














De etappes in de keten

Onze landbouwers
Spelt wordt steeds meer gewaardeerd om zijn verteerbaarheid en minder allergene gluten. We telen het voor 100% Belgisch biobrood.

Coöperatie CultivAé
Het pellen van spelt is een cruciale stap om het graan van het kaf te scheiden. Het graan gaat naar de molen terwijl het kaf kan dienen als veevoeder of zelfs als substraat voor het kweken van eetbare paddenstoelen !

De speltbloem
Molen Nova is onze vertrouwenspartner voor het malen van spelt en het leveren van kwaliteitsbloem aan onze partners.

Het echt Belgische speltbrood
Een 100% Belgische bloem, zonder additieven of conserveringsmiddelen, vereist vakkundige ambachtslieden die deze bloem kunnen verwerken tot smaakvol brood, de basis van ons voedingspatroon. Dank voor uw engagement !