Biologische haver Biologische en Belgische plantaardige drank





Gecertificeerd BIO
De keten in het kort
Haver was historisch het graan voor paarden.
Het geeft kracht en uithoudingsvermogen. Het is ook bekend als havervlokken, voor de traditionele havermoutpap. Vandaag telen we 100% Belgische biologische haver voor de productie van plantaardige dranken op basis van granen.
De geoogste haver gaat naar de molen, de bloem wordt vervolgens verwerkt tot siroop die als basisingrediënt dient voor de plantaardige haverdrank !










De etappes in de keten

Belgische biologische haver
De haver wordt door een tiental landbouwers geteeld volgens de principes van regeneratieve en biologische landbouw. Ze worden begeleid door onze agronomen om hun teelt optimaal te laten lukken en kwaliteitsgranen aan de consument te leveren.

Coöperatie CultivAé
De haver wordt geleverd aan de coöperatie waar het, indien nodig, wordt gesorteerd en gedroogd voordat het naar een gespecialiseerde havermolen in Duitsland gaat.

Molen
De haver wordt ontdaan van zijn kaf en op maat gemalen om kwaliteitsbloem te produceren.

Siroopmakerij
De hydrolyse van de graanbloem resulteert in een heerlijke natuurlijke siroop die de eigenschappen van haver behoudt. Deze siroop vormt de basis voor de plantaardige haverdrank.

Plantaardige haverdrank
Provamel is onze partner voor de productie van haverdrank voor alle dagelijkse toepassingen !