Baktarwe Belgische regeneratieve bloem





Gecertificeerd RL
De keten in het kort
Slechts 10% van het Belgische graan gaat naar bakkerijen. De rest dient als veevoeder of grondstof voor biomethanisatie. Daar willen we verandering in brengen door het vertrouwen tussen landbouwers, molenaars en bakkers te herstellen. We telen baktarwe voor zuivere, ambachtelijke bloem, zonder additieven of bewaarmiddelen - een waar genot voor ambachtelijke bakkers die onze 100% Belgische granen waarderen !
Ons dagelijks brood, het liefst vers, nog warm uit de oven, is voor velen nog steeds een basisproduct. Maar het gaat om meer dan kwaliteitsbrood : wij hechten waarde aan de oorsprong van het graan én aan een eerlijke prijs voor de producent.










De etappes in de keten

De tarwe op onze velden
De baktarwe wordt door een tiental landbouwers geteeld volgens de principes van regeneratieve landbouw. Ze worden begeleid door onze agronomen die optimale vakkennis en teeltmethoden hebben ontwikkeld om kwaliteitsgranen aan bakkers te leveren. We kiezen baktarwerassen op basis van hun bakkwaliteiten.

Coöperatie CultivAé
Na een nauwgezette teeltopvolging wordt het graan geanalyseerd, gesorteerd en geselecteerd voor verzending naar de molen. Kwaliteitstarwe produceren betekent vaak een lagere opbrengst, omdat het nodige eiwitgehalte voor mechanisch bakken moet worden geconcentreerd. Deze opbrengstdaling wordt gecompenseerd door een eerlijke prijs voor de landbouwer.

Molen Nova
Molen Nova combineert pragmatisme met professionaliteit. Het is onze vertrouwenspartner voor het malen van graan en het leveren van kwaliteitsbloem aan onze partners.

Echt vers Belgisch brood
Om hun CO2-uitstoot te verminderen, heeft onze partner Lantmännen besloten deels over te schakelen op regeneratieve tarwe die koolstof opslaat in onze bodems. We leveren ook rechtstreeks aan lokale bakkerijen met ons 100% Belgisch regeneratief meel zonder additieven.

Verwerkende partners



Bakkerijpartners

